Waternymph

River Arts store satsning er totalperformancen ”Waternymph”. Waternymph symboliserer Silkeborgs sjæl og op af Gudenåens vand stiger hun for at fortælle os om byens historie og legenden om Regattaens tilblivelse. Performancen er en nyskabelse,  som med fantastisk optræden, musik og lysshow på taget og facaden af Jysk MusikTeater iscenesætter Silkeborg Bys historie. River Art samarbejder  med instruktør-parret Jin Hua og Jaume Bernadet fra den internationale anerkendte teatertrup Comediants (ES). Med fast base i Barcelona har  Comediants arbejdet med store udendørsprojekter verden over i mange år.

Ideén og manuskriptet er udviklet i samarbejde mellem Comediants og lokale kunstnere. Det er også lokale kunstnere der står bag kostumer, scenografi, koreografi og musik. Derudover deltager frivillige fra Silkeborgs trivende foreningsliv både på og bag scenen.

Inden lyset bliver slukket i havneområdet og forestillingen starter kl. 23.10 vil der være en optakt kl. 21.00 hvor Hjejleflåden sejler afsted, og kl. 23.00 hvor den vender hjem. Eftersom Waternymph er en hyldest til Regattaen, Silkeborg og dens borgere har River Art brug for at I, damer og herrer, er med til at fuldende performancen.